4. Sınıf Din ve Temizlik: İslam, Abdest, Gusül, Çevre

0
özet


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5. Ünite Din ve Temizlik

<strike>(toc) #title=(İçindekiler)</strike>

Bu ünite, İslam dininin temizlik konusundaki öğretilerini ve temizliğin önemini anlatmaktadır. Ünitede dört ana bölüm bulunmaktadır.


İslam Dini ve Temizlik


Bu bölümde, İslam'ın temizliği emrettiği ve temizliğin imanın bir parçası olduğu belirtilmektedir. Temizliğin hem bedensel hem de ruhsal faydaları vurgulanmaktadır. Temizlik kavramı, temizliğin çeşitleri, temizliğin dinimizdeki yeri, temizliğin sağlığa etkileri gibi konular anlatılmaktadır.


Bedenimi ve Giysilerimi Temiz Tutarım


 Bu bölümde, beden temizliği için yapılması gerekenler, abdest, gusül, tırnak kesme, saç ve sakal tıraşı gibi konular anlatılmaktadır. Abdest kavramı, abdestin farzları, sünnetleri, abdestin alınışı, abdesti bozan şeyler gibi konular anlatılmaktadır. Gusül kavramı, guslün farzları, sünnetleri, guslün alınışı, gusül gerektiren haller gibi konular anlatılmaktadır. Tırnak kesme kavramı, tırnak kesmenin önemi, tırnak kesmenin sünneti, tırnak kesmenin adabı gibi konular anlatılmaktadır. Saç ve sakal tıraşı kavramı, saç ve sakal tıraşının önemi, saç ve sakal tıraşının sünneti, saç ve sakal tıraşının adabı gibi konular anlatılmaktadır. Ayrıca, giysi temizliği için yapılması gerekenler, giysi seçimi, yıkama, ütüleme, katlama gibi konular da anlatılmaktadır.


Evimi ve Okulumu Temiz Tutarım


 Bu bölümde, ev ve okul temizliği için yapılması gerekenler, ev ve okulda kullanılan eşyaların bakımı, düzeni ve hijyeni gibi konular anlatılmaktadır. Ev temizliği kavramı, ev temizliğinin önemi, ev temizliğinin faydaları, ev temizliğinin adabı gibi konular anlatılmaktadır. Okul temizliği kavramı, okul temizliğinin önemi, okul temizliğinin faydaları, okul temizliğinin adabı gibi konular anlatılmaktadır.


Çevremi Temiz Tutarım


 Bu bölümde ise çevre temizliği için yapılması gerekenler, çöp atma, geri dönüşüm, tasarruf, doğal kaynakların korunması gibi konular anlatılmaktadır. Çöp atma kavramı, çöp atmanın zararları, çöp atmanın yasaklanması, çöp atmanın adabı gibi konular anlatılmaktadır. Geri dönüşüm kavramı, geri dönüşümün tanımı, geri dönüşümün önemi, geri dönüşümün faydaları gibi konular anlatılmaktadır. Tasarruf kavramı, tasarrufun tanımı, tasarrufun önemi, tasarrufun faydaları gibi konular anlatılmaktadır. Doğal kaynakların korunması kavramı, doğal kaynakların tanımı, doğal kaynakların önemi, doğal kaynakların korunması için yapılması gerekenler gibi konular anlatılmaktadır.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!

Online eğitimde en kapsamlı kaynak