4. Sınıf Hz. Muhammed’i Tanıyalım: Hayatı, Ailesi ve Mucizeleri

0
özet


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 4. Ünite Hz. Muhammed'i Tanıyalım

<strike>(toc) #title=(İçindekiler)</strike>

Bu ünite, İslam dininin son peygamberi olan Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatını ve örnekliğini anlatmaktadır. Ünitede beş ana bölüm bulunmaktadır.


Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Doğduğu Çevre

Bu bölümde, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğduğu Arap yarımadasının coğrafi, tarihi, kültürel ve dini özellikleri tanıtılmaktadır. Arap yarımadasının iklimi, bitki örtüsü, hayvanları, yer altı kaynakları, ticaret yolları, tarihi devletleri, kabileleri, dini inançları, putperestliği, cahiliye dönemi adetleri ve ahlaki durumu hakkında bilgiler verilmektedir.

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Ailesi

 Bu bölümde, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ailesi hakkında bilgiler verilmektedir. Onun soy ağacı, dedesi Abdülmuttalib, babası Abdullah, annesi Âmine, amcası Ebu Talib, halası Safiyye, süt annesi Halime gibi akrabaları tanıtılmaktadır. Ayrıca, onun evlilikleri, eşleri, çocukları ve torunları hakkında da bilgiler verilmektedir.

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Doğumu, Çocukluk ve Gençlik Yılları

 Bu bölümde, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumu, çocukluk ve gençlik yılları hakkında bilgiler verilmektedir. Onun doğumundan peygamberliğine kadar geçen sürede yaşadığı olaylar ve gösterdiği güzel ahlak örnekleri anlatılmaktadır. Onun doğum tarihi, doğum yeri, doğum mucizeleri, süt emmesi, süt kardeşleri, babasının vefatı, dedesinin himayesi, amcasının yanında yaşaması, çobanlık yapması, ticarete başlaması, güvenilirlik unvanı kazanması, Hz. Hatice ile evlenmesi, çocuklarının doğması gibi konular işlenmektedir.

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Mekke ve Medine Yılları

Bu bölümde, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Mekke ve Medine yılları hakkında bilgiler verilmektedir. Onun peygamberliğini ilan etmesinden vefatına kadar geçen sürede yaşadığı zorluklar, mucizeler, savaşlar, anlaşmalar ve başarılar anlatılmaktadır. Onun peygamberlik görevi alması, ilk vahiy gelmesi, ilk müslümanlar olması, Mekke'de tebliğ yapması, müşriklerin zulmüne maruz kalması, hicret etmesi, Medine'de devlet kurması, Mekke'yi fethetmesi gibi konular işlenmektedir.

Salli ve Barik Duaları ve Anlamları

Bu bölümde ise Salli ve Barik duaları ve anlamları öğretilmektedir. Bu dualar, Hz. Muhammed'e (s.a.v.) salat ve selam getirmek için okunan dualardır. Bu duaların okunuşu ve Türkçe meali verilmektedir. Bu duaların faziletleri ve önemi de anlatılmaktadır.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!

Online eğitimde en kapsamlı kaynak