Bakara Suresi 201. Ayet: Dünya ve Ahiret için Dua

0
Bakara Suresi 201. Ayet

 

Bakara Suresi 201. Ayet: Dünya ve Ahiret için Dua


Ayet ve mealleri:

  • Ayet:

رَبَّنَا وَآتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

  • Türkçe meali:
Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateş azabından koru.
  • Diyanet meali:

Rabbimiz! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik ve güzellik ver. Bizi ateş azabından koru.

Bu ayet, Bakara Suresi'nin 201. ayetidir. Allah'tan hem dünyada hem de ahirette iyilik ve güzellik talep eden bir duadır. Dünyada iyilik ve güzellik, Allah'ın rızasını kazanmak, mutlu ve huzurlu olmak, sağlıklı olmak, hayırlı bir eş ve çocuk sahibi olmak, mal ve mülk sahibi olmak gibi şeyleri ifade eder. Ahirette iyilik ve güzellik ise cennete girmek, Allah'ın huzurunda olmak, nimetlerinden faydalanmak gibi şeyleri ifade eder.

Bu ayet, bize Allah'tan hem dünyada hem de ahirette iyilik ve güzellik istemeyi öğretir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, Allah'a güvenmek ve tevekkül etmek demektir. Allah'a güvenmek ve tevekkül etmek, Allah'ın bizim için en iyisini yapacağını bilmek demektir.

Bu ayet, bize Allah'tan iyilik ve güzellik istemenin önemini öğretir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, bizim için en iyisini istemek demektir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, bizim için en hayırlı olanın olmasını istemek demektir.

Bu ayet, bize Allah'tan iyilik ve güzellik istemenin yolunu öğretir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemenin yolu, dua etmektir. Dua etmek, Allah'a seslenmek, Allah'tan istemek demektir. Dua etmek, Allah'a kalbimizi açmak demektir. Dua etmek, Allah'a inanmak demektir.

Bu ayet, bize Allah'tan iyilik ve güzellik istemenin faydalarını öğretir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, bize huzur verir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, bize mutluluk verir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, bize başarı verir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, bize sağlık verir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, bize refah verir.

Bu ayet, bize Allah'tan iyilik ve güzellik istemenin önemini, yolunu ve faydalarını öğretir. Allah'tan iyilik ve güzellik istemek, bizim için en iyisini istemek, bizim için en hayırlı olanın olmasını istemek demektir.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!

Online eğitimde en kapsamlı kaynak