Hz. Muhammed’in Kur’an’daki Yeri: Şahsiyet, Peygamberlik ve Müminlere Örneklik

0
Hz. Muhammed’in Kur’an’daki Yeri: Şahsiyet, Peygamberlik ve Müminlere Örneklik


 Kur'an'a Göre Hz. Muhammed


Hz. Muhammed'in Şahsiyeti Nedir?


Hz. Muhammed'in şahsiyeti, Kur'an'ın tanımladığı şekilde mükemmeldir. Hz. Muhammed, Allah'ın seçtiği ve insanlığa örnek gösterdiği bir peygamberdir. Hz. Muhammed, ahlaklı, dürüst, güvenilir, merhametli, cesur, sabırlı, tevazulu, adaletli ve hikmetli bir kişidir. Hz. Muhammed, insanlara karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve diyalog gösterir; onları hakka davet eder; onlara iyilik yapar; onlara yardım eder.


Hz. Muhammed'in Peygamberlik Yönü Nedir?


Hz. Muhammed'in peygamberlik yönü, Allah'ın kendisine vahiy göndererek onu insanlara rehber kıldığı yönüdür. Hz. Muhammed, Allah'ın son peygamberidir; ondan sonra başka peygamber gelmeyecektir. Hz. Muhammed, Allah'ın indirdiği son kitap olan Kur'an'ı insanlara tebliğ etmiştir; Kur'an'ın anlamını ve uygulamasını açıklamıştır; Kur'an'ın yaşayan örneği olmuştur.


Hz. Muhammed'e Bağlılık ve İtaat Nedir?


Hz. Muhammed'e bağlılık ve itaat, onun peygamber olduğuna inanmak, onun getirdiği Kuran ve sünnete uymak, onun sevgisini ve saygısını göstermek demektir. Hz. Muhammed'e bağlılık ve itaat, müminin imanının gereğidir; çünkü Allah bunu emretmiştir. Hz. Muhammed'e bağlılık ve itaat eden kişi, Allah'ın rızasını kazanır; dünya ve ahirette mutlu olur.


Kur'an'dan Mesajlar: Ahzâb Suresi 25, 45 ve 46. Ayetler


Ahzâb Suresi 25, 45 ve 46. ayetler şöyledir:


25-Allah, inkâr edenleri, hiçbir hayra ulaşmaksızın kin ve öfkeleriyle geri çevirdi. Allah, savaşta mü’minlere kâfi geldi. Allah, kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.

﴾45-46﴿ Ey peygamber! Seni tanık, müjdeci, uyarıcı, izniyle Allah’a çağırıcı ve etrafını aydınlatan bir ışık olarak gönderdik.


Bu ayetlerin mesajı ise şudur:


Allah, müminlere yardım ederek onları düşmanlarından korumuştur; çünkü Allah her şeye kadir olan yüce bir varlıktır. Allah, peygamberini insanlara şahitlik yapmak, onlara müjde vermek ve onları uyarmak için göndermiştir; peygamberi Allah'ın yoluna davet eden ve insanları aydınlatan bir rehberdir.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!

Online eğitimde en kapsamlı kaynak