6. Sınıf Din Kültürü 2. Ünite Namaz Oyunu - Gruplar Yarışıyor

0
dindersioyun
dın dersı oyun
din dersi oyun
din dersi oyun 
dini bilmeceler
din dersi oyunu
din dersi oyunları
dindersioyun  4 sınıf


Dikkat!

1.) Oyuncuları Seçmek İçin Bu Uygulamamızdan faydalanın Çark Çevir

2.) Grupları Kolayca Oluşturmak İçin Bu Uygulamamızdan Faydalanabilirsiniz. Hızlıca Grup Oluştur



Bilgi Yarışması

6. Sınıf 2. Ünite
Oyuna başlamak için başla düğmesine tıklayın.

    1. Oyuncu

    Puan: 0

    2.Oyuncu

    Puan: 0







    6. Sınıf Din Kültürü 2. Ünite Namaz Oyunu - Gruplar Yarışıyor

    Merhaba sevgili öğrenciler, bu yazımızda sizlere 6. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 2. ünitesi olan namaz ünitesi ile ilgili eğlenceli ve öğretici bir oyun sunacağız. Bu oyun, gruplar halinde yarışarak namaz ile ilgili bilgilerinizi pekiştirmenize ve yeni şeyler öğrenmenize yardımcı olacak. Oyunumuzun adı “Gruplar Yarışıyor”.

    Oyunumuzun kuralları şöyle:
    Oyunumuz, 4 kişilik iki grup arasında oynanır. Gruplar, kendi aralarında birer isim belirler. Örneğin, “Namazcılar” ve “Secdeciler” gibi.
    Oyunumuz, 25 soruluk bir testten oluşur. Sorular, namazın farzları, sünnetleri, rükünleri, edebi, okunan sure ve duaları, namaz vakitleri, namaz kılma şekilleri gibi konuları kapsar. Soruların zorluk derecesi artarak devam eder.
    Sorular, her iki gruba da aynı anda sorulur. Gruplar, soruları cevaplamak için 30 saniye süre alır. Süre bitmeden cevap veren grup, doğru cevabı bildiği takdirde 10 puan kazanır. Yanlış cevap veren veya süresi dolan grup, puan kaybeder.
    Soruların cevapları, a, b, c, d şeklinde dört şıktan oluşur. Gruplar, cevaplarını şık olarak belirtir. Örneğin, “a” veya “b” gibi.
    Oyun sonunda en çok puan toplayan grup, oyunun galibi olur. Galip gelen grup, bir sonraki oyun için rakibini seçme hakkına sahip olur.
    Oyunumuzun amacı, sizlere namaz ile ilgili bilgileri eğlenerek öğretmek ve pekiştirmektir. Oyunumuz, hem bireysel hem de grup olarak çalışma becerilerinizi geliştirmenize, hem de namazın önemini ve güzelliğini fark etmenize katkı sağlayacaktır.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

    Yorum Gönder (0)

    #buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

    Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
    Ok, Go it!

    Online eğitimde en kapsamlı kaynak