9. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 1. Ünite Sonu Rum Suresi 22. Ayet Tefsiri Ölçme ve Değerlendirme Soru Cevapları

0
9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1. Ünite Sonu Rum Suresi 22. Ayet Tefsiri Ölçme ve Değerlendirme Soru Cevapları başlıklı içeriğimiz, öğrencilerin 9. Sınıf ders kitabı soruları ve cevaplarıyla uyumlu olarak hazırlanmıştır. Bu sayfada, Rum Suresi 22. ayetin tefsirine dair detaylı açıklamalar ve soruların cevapları yer almaktadır. 9. Sınıf ders kitabı cevaplarınız için bu kaynak, hem öğretici hem de sınav hazırlıklarınız için değerli bir başvuru olacaktır.

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1. Ünite Rum Suresi 22. Ayet Tefsiri Soru Cevapları



Rum Suresi 22. Ayet Tefsiri

 ﴾22﴿ O’nun kanıtlarından biri de gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olmasıdır. Kuşkusuz bunda bilenler için ibretler vardır.

Farklı dillere sahip olma, değişik etnik gruplara mensup toplulukların farklı dilleri konuşması, aynı dili konuşanlar arasında lehçe, şive ve ağız farklılıklarının bulunması şeklinde açıklanabileceği gibi, her bir ferdin ses, konuşma ve ifade özelliklerindeki farklılıklar biçiminde de anlaşılabilir. Çevremize baktığımızda sesinin gürlüğü-zayıflığı, inceliği-kalınlığı, konuşmasının düzgünlüğü-bozukluğu, üslûbu vb. bütün hususlarda birbirinin aynı iki kişiye rastlamanın hemen hiç mümkün olmadığını görürüz.


...

Ayette değinilen bu olgu üzerinde düşünürken,üslûp ve ifade farklılıklarının insana verilen düşünme ve muhakeme yeteneğinin verimliliğini sağlamadaki, ilim, fikir ve sanat hayatının geliştirilmesindeki etkileri hatta medeniyetlerin temelinde bu farklılıkların yattığı dikkatlerden uzak tutulmamalıdır. İnsanların dil hususiyetleri temeline dayalı bilim dallarının alt disiplinlere ayrılması bu ayette dikkat çekilen olgu üzerinde düşünmenin önemini teyit ettiği gibi, bu alanlarda yapılacak yeni araştırmaların, konunun inceliklerine daha çok ışık tutan verilerin tespitine imkân sağlayacağı muhakkaktır.

Metin, kaynağından kısaltılarak alınmıştır.

(bk. Kur’ân Yolu, 08 Ağustos 2024, Bakara 2/12)

Kaynak Meb Ders Kitabından alıntılandı.


D) Aşağıdaki soruları metinden yararlanarak cevaplayınız.


9.Soru: Rum suresinin 22. ayetinin tefsirinde insanların yaratılışına ilişkin hangi konular açıklanmaktadır? Özetleyiniz.

Ayette, göklerin ve yerin yaratılması, dillerin ve renklerin farklılığı gibi konular açıklanır. Bu farklılıkların, insanların yaratılışındaki çeşitliliği ve Allah'ın kudretini gösterdiği belirtilir. Ayrıca, bu çeşitliliğin düşünme, ilim ve sanat hayatına katkı sağladığı, medeniyetlerin temelinde yattığı vurgulanır.

10. Soru: Rum suresinin 22. ayetinde bahsedilen “insanların renklerinin farklılığı” konusunu yorumlayınız.

Renk farklılıkları, insanların biyolojik ve genetik çeşitliliğini temsil eder. Bu çeşitlilik, Allah'ın kudretinin bir işareti olup, kültürel ve etnik zenginliği ifade eder. Aynı zamanda, bu farklılıkların insanları birleştirici değil, zenginleştirici bir unsur olduğu vurgulanır.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!

Online eğitimde en kapsamlı kaynak