9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 2. Ünite: Allah’ın (cc) Sıfatları 7. Etkinlik Cevapları

0
9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 2. Ünite: Allah’ın (cc) Sıfatları 7. Etkinlik Cevapları


Bu içerik, 9. sınıf Din Kültürü dersi için önemli bir kaynak niteliğindedir. Allah’ın (cc) sıfatları hakkında derinlemesine bilgi sunarak, öğrencilerin konuyu anlamalarına ve etkinliklerde başarılı olmalarına yardımcı olur. 2. ünitede yer alan 7. etkinlik cevaplarıyla birlikte, eğitim sürecinizde kullanabileceğiniz kapsamlı bir kaynak elde edeceksiniz. Öğrencilerin anlayışlarını pekiştirmek için hazırlanmış bu materyal, ders çalışma sürecine önemli katkılar sağlar.

Etkinlik 7: Allah’ın (cc) Özellikleri

Etkinlik Bilgileri

Adı Allah’ın (cc) Özellikleri
Amaç İslam’ın iman esaslarına dair çözümleme yapabilme
Beceri Özetleme

Yönerge

Karekodla verilen öz değerlendirme formunu doldurunuz.

Ayetler ve Özellikler

Ayetler Allah’ın (cc) ayette bahsedilen özelliği Allah’ın (cc) ayetle ilişkili olan sıfatı
“Onlar bilmiyorlar mı ki, Allah onların gizli tuttuklarını da bilir, açığa vurduklarını da.” (Bakara 2/77) Her şeyi bilme Alim (Bilgili)
“O, bir şeyi yaratmak istediği zaman, O'nun işi, sadece o şeye 'ol' demektir; o da hemen oluşmaya başlar.” Yaratma gücü Khalik (Yaratıcı)
“Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” (Şuara 26/220) İşitme ve bilme Semi (İşiten), Alim (Bilgili)
“Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayandır. Diridir, kayyumdur.” (Al-i İmran 3/2) Hayat ve devamlılık Hayy (Diri), Kayyum (Herşeye hükmeden)
“Ancak azamet ve ikram sahibi Rabbinin zâtı bâki kalacaktır.” (Rahman 55/27) Azamet ve ikram Aziz (Şerefli), Kerim (Cömert)
“De ki: “İçinizdekini gizleseniz de, açığa vursanız da Allah onu bilir. Göklerdeki her şeyi, yerdeki her şeyi de bilir. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.” (Al-i İmran 3/29) Her şeyi bilme ve her şeye kadir olma Alim (Bilgili), Kadir (Güçlü)
“Üstlerinde kanat çırparak uçan kuşlara bakmazlar mı? Onları (havada) ancak Rahmân tutuyor. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla görendir.” (Mülk 67/19) Görme ve koruma Basir (Gören), Hafiz (Koruyan)

Değerlendirme

Anlamlarını bulduğunuz kelimelerin iman kavramıyla ilişkisi:

Allah’ın (cc) sıfatları, iman kavramının temelini oluşturur. Her ayette bahsedilen özellik, Allah’ın mutlak kudretini ve bilgeliğini ifade eder. Örneğin, Allah’ın her şeyi bilmesi, müminlerin güven duygusunu pekiştirirken, yaratma gücü, O’na olan inancı artırır. Ayrıca, Allah’ın her şeyin üzerinde bir otorite sahibi olduğu gerçeği, iman edenlerin yaşamlarında rehberlik eder. Bu yüzden, bu ayetler ve sıfatlar, iman esaslarının derinliğini anlamak için önemlidir.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!

Online eğitimde en kapsamlı kaynak