9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 2. Ünite Amentü 6. Etkinlik Cevapları

0


Bu sayfada, 9. sınıf Din Kültürü ders kitabının 2. ünite konularını kapsayan Amentü 6. etkinlik cevaplarını bulacaksınız. Öğrencilerin derslerinde başarılı olmalarına yardımcı olmak için hazırlanan bu cevaplar, hem öğretici hem de anlaşılır bir biçimde sunulmuştur. Amentü ile ilgili temel bilgileri, kavramları ve etkinlikteki soruları içeren bu içerik, öğrenim süreçlerinizi destekleyecek. Din Kültürü dersindeki Amentü konusunu pekiştirirken, sorularınıza hızlı ve etkili cevaplar almanızı sağlıyor. 9. sınıf Din Kültürü dersi için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.

Etkinlik 6: Amentü

Etkinlik Bilgileri

Adı Amentü
Amaç Ayet ve hadislerden hareketle konularına göre iman esaslarını sınıflandırabilme
Beceri Özetleme

Yönerge

Aşağıda numaralandırılmış kutucuklarda iman esaslarına yer verilmiştir. Kutucuklardaki numaraları kullanarak ayet ve hadisleri içerdiği iman esaslarına göre sınıflandırınız. Aynı numarayı birden fazla ayet ve hadis için kullanabilirsiniz.

Ayet ve Hadislerin Sınıflandırılması

1. Allah’a iman: “İman edip rızasına uygun işler yapanların dualarını kabul buyuran ve kendi lütfundan onlara fazlasını veren de O’dur. İnkârcılar için ise çetin bir azap vardır.” (Şura 42/26)

2. Meleklere iman: “Her kim Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail’e ve Mîkâil’e düşman olursa bilsin ki, Allah da inkâr edenlerin düşmanıdır.” (Bakara 2/98)

3. Kitaplara iman: “ Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır…” (Bakara 2/285)

4. Peygamberlere iman: “Hiçbir peygamber yoktur ki insanların inanmaları için kendisine mucizeler verilmiş olmasın. Bana verilen ise Allah’ın vahyidir (Kur’an-ı Kerim)...” (Buhari, “İtisam”, 1)

5. Ahiret gününe iman: “Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.” (Bakara 2/4)

6. Kadere ve kazaya iman: “Şu üç özellik kimde bulunursa o kimse imanın tadını alır: Allah ve Resulü’nü her şeyden çok sevmek, bir kimseyi yalnızca Allah rızası için sevmek, Allah kendisini kurtardıktan sonra tekrar inkârcılığa dönmekten ateşe atılmaktan kaçındığı gibi kaçınmak.” (Müslim, “İman”, 67)

Değerlendirme

Anlamları bulduğunuz kelimelerin iman kavramıyla ilişkisi:

Her bir ayet ve hadis, iman esaslarının önemli birer göstergesidir. Allah’a iman, müminin inancının temelini oluştururken; meleklere iman, bu inancı güçlendiren bir unsurdur. Kitaplara iman, dinin temel kaynaklarına duyulan güveni ifade ederken, peygamberlere iman, Allah’ın mesajını insanlara ileten aracılara olan güveni belirtir. Ahiret gününe iman ise, insanın yaptığı her şeyin bir karşılığı olduğunu bilmesini sağlar. Kadere ve kazaya iman ise, her şeyin Allah’ın kontrolünde olduğunu kabul etmenin bir ifadesidir. Bu nedenle, her bir esas birbirine bağlıdır ve iman kavramının bütünlüğünü oluşturur.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!

Online eğitimde en kapsamlı kaynak