9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 2. Ünite - Ziyaret Edelim 11. Etkinlik Cevapları

0


Bu sayfada, 9. sınıf Din Kültürü ders kitabının 2. ünite Ziyaret Edelim konusuna ait 11. etkinlik cevaplarını bulabilirsiniz. Cevaplar, öğrencilerin konuyu daha iyi anlamalarını sağlamak için detaylı ve özgün bir şekilde hazırlanmıştır. Din kültürü eğitiminde önemli bir yere sahip olan bu etkinlik, öğrencilerin derslerine olan ilgilerini artırmakta ve akademik başarılarını desteklemektedir. Hızlı erişim ve pratik bilgiler için sayfamızı ziyaret edin!

Etkinlik 11: Ziyaret Edelim

Etkinlik Bilgileri

Adı Ziyaret Edelim
Amaç İnsana ve topluma değer vermek
Değer Duyarlılık

Yönerge

Öğretmen rehberliğinde yakınınızda bulunan bir yaşlı bakımevine ziyaret planlayınız. Ziyaretiniz sırasında yaşlıların ne tür ihtiyaç ve gereksinimleri olduğunu gözlemleyerek görevlilerin izni dâhilinde kendilerine yardımcı olunuz. Gözlemleyip ilginç bulduğunuz olay ve durumları ziyaret sonrasında sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Değerlendirme

1. Ziyaretiniz sırasında neler hissettiniz?

Yaşlı bireylerle geçirdiğim zaman, onların hayatlarına dokunmanın verdiği huzuru ve mutluluğu hissettim. Onların yaşam öykülerini dinlemek, bana derin bir empati duygusu kazandırdı.

2. Yaptığınız ziyaret yaşlı bireylerin istek ve ihtiyaçlarıyla ilgili neleri fark etmenizi sağladı?

Yaşlı bireylerin en temel ihtiyaçlarının yalnızlık ve sosyal bağlantı olduğunu fark ettim. Ayrıca, fiziksel ihtiyaçlarının yanı sıra duygusal destek ve ilgiye de ihtiyaç duyduklarını gözlemledim.

3. Eğer imkânınız olsaydı ziyaret ettiğiniz kurumda yaşlı bireylerin hayatını daha da kolaylaştırmak için neler yapmak isterdiniz?

Eğer imkânım olsaydı, yaşlı bireyler için daha fazla sosyal etkinlik düzenlemeyi ve onların sosyal bağlarını güçlendirmeye yardımcı olacak programlar oluşturmayı isterdim. Ayrıca, onlara daha iyi hizmet verebilmek için gönüllü yardımcılar ve eğitici atölyeler organize ederdim.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Görüşlerinizi yoruma yazabilir misiniz?

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Tamam Anladım!) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Şimdi kontrol et
Ok, Go it!

Online eğitimde en kapsamlı kaynak